wtorek, 6 lutego 2018

Smak życia - Agnieszka Maciąg - recenzja


  "Smak życia" to książka Agnieszki Maciąg, która powstała ponad lat temu, ale Wydawnictwo Otwarte postanowiło tamto wydanie wznowić i uaktualnić.


Jej nowe wydanie zostało wzbogacone o wstęp autorki, niepublikowane wcześniej zdjęcia oraz przepisy, a niektóre wybrane składniki zostały zastąpione ich zdrowszymi zamiennikami.


  "Smak życia" to efekt zmian, jakie odbyły się w życiu autorki.

"W 2006 roku nastąpił mój osobisty przełom, gdy przebudziłam się do życia świadomego, dobrego, pełnego wdzięczności i celebracji prostych radości w zgodzie z naturą. 
Ta książka jest wyrazem czystej radości, zachłyśnięcia się cudownym smakiem życia, który udało
mi się nareszcie odkryć! 
Szukałam w tak wielu miejscach, a okazało się,
że on jest tu i teraz, tuż obok mnie - wystarczyło się tylko na niego otworzyć!"


W książce można przeczytać o dzieciństwie pani Agnieszki, która nauczyła się gotować dzięki mamie i babci.
Znajduje się też w niej mnóstwo przepisów na szybkie, proste i zdrowe dania, pochodzące z różnych stron świata.


Oprócz tego książka jest wielką skarbnicą wskazówek - jak zamienić naszą kuchnię na zdrowszą.
Wszystkie podpowiedzi zostały poparte przykładami z życia autorki, która z chęcią dzieli się swoimi doświadczeniami.


Książka została podzielona na rozdziały:















Znajdziemy w nich ciekawe przepisy...




 z mnóstwem apetycznych zdjęć...







oraz sporo przyjemnej lektury o pozytywnym podejściu do życia, jak również wiele ciekawych informacji, które na pewno przydadzą się w życiu codziennym.



Podsumowanie:

Ta książka jest nie tylko źródłem pysznych przepisów, ale zawiera mnóstwo ciekawych rad oraz wiele informacji na temat życia autorki.
Dodatkowo bardzo ładne wydanie sprawia, że aż chce się ją weeertować i trzymać w dłoni!
Cieszę się, że trafiła do mojej biblioteczki, ponieważ lubię takie przyjemne w czytaniu i wartościowe pozycje!


Polecam!


Dane o książce:

Autor: Agnieszka Maciąg
Liczba tron: 352
Oprawa: twarda
Wydawnictwo: Wydawnictwo Otwarte