środa, 7 lutego 2018

Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej - recenzja



 Katarzyny Bosackiej chyba nie muszę Wam przedstawiać?


Ale jeśli są takie osoby, które o niej nie słyszały (są takie?) to w skrócie napiszę, że jest dziennikarką telewizyjną i prasową oraz autorką kultowego już programu "Wiem, co jem".
 Z wykształcenia polonistka, z pasji - szefowa kuchni.


O książce...

  Jak pisze autorka, jest to książka dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej.

 I całkowicie się z tym zgadzam!

Książka została podzielona na rozdziały:






Znajduje się w nich ponad 80 przepisów na polskie dania w nowoczesnych odsłonach.




Wszystkie przepisy są ciekawe, bardzo proste w przygotowaniu i kuszą kolorowymi zdjęciami!









Prawda, że wszystko wygląda apetycznie?

Oprócz tego, książka zawiera wiele porad na temat zakupów dobrych i pełnowartościowych produktów spożywczych.
Watro przeczytać!

Moim zdaniem...

Książa od razu przypadła mi do gustu i od samego początku kusiła bardzo ładnym wydaniem.
Barwne zdjęcia i papier dobrej jakości - sprawiają, że z przyjemnością trzyma się ją w dłoniach.
Zawiera takie przepisy, że naprawdę ciężko zdecydować się, którą potrawę przygotować jako pierwszą.
Aż chce się zrobić kilka jednocześnie!


Książka zdecydowanie jest godna polecenia!
 
Dane o książce:

Autorzy: Katarzyna Bosacka
Liczba tron: 168
Format: 20,5 x 26 cm
Oprawa: twarda
Wydawnictwo: Publicat