piątek, 8 grudnia 2017

Pasta jajeczna z ketchupem





 Przepis autorski (mój).
Bardzo lubię różnorodne pasty (zerknijcie na moje przepisy - klik), a jajeczne w szczególności (tu przykłady - klik i klik).
 Tym razem przedstawiam Wam ekspresową wersję, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, czy nawet plackami naleśnikowymi.
Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów.
Polecam!

  3 jajka
 2 łyżki majonezu
  2 łyżki ketchupu pikantnego (u mnie Kotlin)
1 łyżeczka musztardy
1/2 łyżeczki suszonego koperku
1/4 łyżeczki słodkiej papryki
1/4 łyżeczki curry
sól, pieprz
Dodatkowo:
szczypiorek

Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i zblendować z majonezem, ketchupem oraz musztardą.
 Całość wymieszać z przyprawami, a następnie schłodzić w lodówce.
Pastę podawać z posiekanym szczypiorkiem - można go wmieszać lub posypać po jej wierzchu.

 #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen