środa, 15 listopada 2017

Sałatka z łososiem i fasolką szparagową w zalewie


Sałatka jest przepyszna i ekspresowa w przygotowaniu, a najwięcej czasu zajmuje w niej... gotowanie jajek...
Idealnie sprawdzi się jako pożywna przekąska, na imprezę czy wizytę niepodziewanych gości.
U mnie znika w każdej sytuacji.
Polecam!

250g fasolki szparagowej w zalewie
2 jajka
1 puszka łososia (u mnie w wodzie, ale może być w oleju; można użyć też tuńczyka lub makreli)
1/2 puszki kukurydzy
 Dodatkowo:
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę.
Fasolkę, łososia oraz kukurydzę należy odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z majonezem.
 (Czasami dodaję kawałek papryczki chili.)
Sałatkę doprawić do smaku, a przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

Sałatka została podana na talerzyku z Galerii Cuda Świata.
Zajrzyjcie na jej fanpage i sami spójrzcie jakie znajdują się tam cudne przedmioty!