poniedziałek, 13 listopada 2017

Persiana Sabriny Ghayour - recenzja


"Persiana" to rewelacyjna książka Sabriny Ghayour, której polska premiera miała miejsce 8 listopada 2017 roku!


To już druga pozycja tej autorki (pierwszą była "Sirocco"), która trafiła do polskich księgarni dzięki Wydawnictwu Insignis.


"Persiana" zawiera  aż 100 przepisów na nowoczesne i łatwe w przygotowaniu wersje tradycyjnych potraw z południowych i wschodnich wybrzeży Morza Śródziemnego.


Jednym słowem to fantastyczne skarbnica mnóstwa przepysznych i aromatycznych dań!

Książka została podzielona na rozdziały:








Na końcu dla ułatwienia znajduje się indeks alfabetyczny.


Wszystkie danie zostały przedstawione w przystępnej formie, a większość użytych składników z łatwością można nabyć w polskich sklepach.




Moje zdanie:

Książka ta jest dowodem na to, że kuchnia Bliskiego Wschodu może być dostępna dosłownie dla każdego!
Przygotowanie takiego posiłku naprawdę nie musi być skomplikowane, ponieważ wystarczy odrobina wiedzy, chęci i odpowiednie składniki!


Zaawansowany kucharz znajdzie w niej mnóstwo inspiracji a amator może stać się profesjonalistą!

Dodatkowo "Persiana" jest bardzo pięknie wydana i kusi apetycznymi zdjęciami!
Trzymając ją w dłoniach ma się nieodpartą chęć spróbowania wszystkich zaprezentowanych dań... na raz i od razu!










Osobiście wypatrzyłam kilka przepisów, które obowiązkowo pojawią się tu na blogu!
Bądźcie czujnie, a najlepiej sami zaopatrzcie się w "Persianę".

Polecam!

Dane o książce:

Autor: Sabrina Ghayour
Liczba tron: 240
Format: 24,6 x 18,9 cm
Oprawa: twarda
Data wydania: 08.11.2017
Wydawnictwo: Insignis