czwartek, 2 listopada 2017

Kokosowa kaszka owsiana z migdałami, pistacjami i orzechami laskowymi




Lubię kaszkę owsianą, ponieważ oprócz sporych wartości odżywczych jest błyskawiczna w przygotowaniu.
(Nie mylcie jej z kaszą.)
Wystarczy zalać ją gorącym mlekiem lub wodą i mamy zdrowy posiłek.
Tym razem postawiłam na mleczko kokosowe, które nadało ciekawego posmaku, a całość idealnie skomponowała się z orzechami.
Lubię słodko-słone akcenty, więc odrobina miodu i słone pistacje to "strzał w dziesiątkę".
Polecam!

(1 porcja na gęsto)
1 łyżka miodu (lub wg gustu)
Dodatkowo:

Kaszkę zalać podgrzanym mlekiem kokosowym i dokładnie wymieszać.
Całość dosłodzić miodem i odstawić, na kilka minut, aby kaszka zgęstniała.
Podawać posypaną posiekanymi orzechami laskowymi, pistacjami oraz płatkami migdałów.

Kaszkę owianą, mleczko kokosowe, pistacje, orzechy laskowe oraz płatki migdałowe pochodzą od Radix-Bis - producenta naturalnej żywności.