czwartek, 26 października 2017

Krwawe babeczki/muffinki na Halloween





Szukacie inspiracji na straszne słodkości?
A co powiecie na takie babeczki?
Są naprawdę proste w przygotowaniu i zapewniam, że każdy z Was może uzyskać zaprezentowany efekt.
Wystarczy zaopatrzyć się w kilka haloweenowych ozdób (zerknijcie do Jumazomy - klik) i znaleźć jedynie 5 minut na dekorację.

(6 sztuk)
6 babeczek/muffinków (u mnie z tego przepisu - klik)
Bita śmietana:
200 ml śmietanki 36%
1 łyżka cukru pudru
Dekoracja:
6 wiśni z konfitury/syropu z gęstym sokiem

Śmietankę z pudrem ubić na sztywno i następnie przełożyć do rękawa cukierniczego.
Każdą babeczkę ozdobić bitą śmietaną, na środku ułożyć po wiśni i całość niedbale polać odrobiną syropu wiśniowego.
Na końcu w kremówkę wbić cukrowy nóż.