niedziela, 22 października 2017

Ekspresowe placuszki z musli (bez mąki)





Przepis autorski (mój).
Jeśli szukacie zdrowego pomysłu na pyszne placuszki... to dobrze trafiliście!
Naprawdę smakują rewelacyjnie, ale pamiętajcie, że ich ostateczny smak zależy od użytej mieszanki musli.
Placki idealnie się smażą, są mięciutkie i cudownie pachną!
Robię je dość często, więc polecam, abyście i Wy spróbowali!

(około 8 sztuk)
50g musli (u mnie malina & wiśnia & truskawka - Food by Ann)
100 ml wody
1 łyżka miodu
1 jajko
Dodatkowo:
olej kokosowy do smażenia

Musli zalać gorącą wodą, wymieszać i odczekać 3 minuty aż napęcznieje.
Następnie należy wbić jajko, dodać miód i całość ponownie dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju kokosowego i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.
(Na zimno również świetnie smakują.)