poniedziałek, 11 września 2017

Pasta z jajek i serka wiejskiego z paluszkami surimi




Jakiś czas temu zaprezentowałam podstawową wersję pasty z jajek i serka wiejskiego - klik.
Pamiętacie?
 Tu pokazuję jak można ją smacznie urozmaicić.
Lubicie lekkie pasty i paluszki surimi?
Jeśli tak, to doskonale się składa, ponieważ ta pasta przypadnie Wam do gustu.
Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem lub w lżejszej wersji - z waflami ryżowymi (polecam Sonko).
Koniecznie spróbujcie i przy okazji możecie zerknąć na wszystkie moje inne propozycje pysznych smarowodeł - klik.
 
200g serka wiejskiego (ze śmietanką)
2 jajka ugotowane na twardo
100g/5 sztuk paluszków surimi
sól, pieprz
Opcjonalnie:
szczypiorek

 Jajka z serkiem wiejskim i paluszkami surimi należy zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
(Jajka oraz surimi można też zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.)
Całość doprawić do smaku.
 (Opcjonalnie wmieszać szczypiorek.)