wtorek, 29 sierpnia 2017

Pasta z jajek i serka wiejskiego (wersja podstawowa)





Lubicie pasty kanapkowe?
Ja bardzo!
Są doskonałym urozmaiceniem zwykłej kanapki i idealną alternatywą dla masła, wędliny, czy też żółtego sera.
Osobiście przyrządzam je na różne sposoby, w wersji fit, jak też na bazie majonezu.
Tu możecie zerknąć na wszystkie moje propozycje - klik.
Tym razem zaprezentuję Wam zdrowszą i podstawową wersję pysznego smarowidła.
Uwielbiam ją i często podjadam w wersji solo.
Jest bardzo prosta, a jednocześnie uroczo prezentuje się jako przekąska w formie mini kanapeczek.
Do tego polecam chlebek pumpernikiel party.
To małe i smaczne krążki, które nie posiadają jakichkolwiek konserwantów.
Pychotka z pastą!

200g serka wiejskiego (ze śmietanką)
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz
Opcjonalnie:
szczypiorek

 Jajka z serkiem wiejskim należy zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
(Jajka można też zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.)
Całość doprawić do smaku.
 (Można wmieszać szczypiorek.)