niedziela, 30 lipca 2017

Delikatna zupa z żółtą fasolką szparagową



Prosta i delikatna zupa, którą robi się bardzo szybko, a podana w pięknej zastawie (*) wygląda kusząco...
Zgadzacie się ze mną?
Można mieszać różne kolory fasolki i dodać więcej śmietany.
Pycha! 

mięso drobiowe na wywar
300g żółtej fasolki szparagowej
4 ziemniaki (średnie)
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
  10 cm pora
przyprawa rosołowa
2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego
świeży koperek/natka pietruszki
sól, pieprz
Dodatkowo:
śmietana

Ugotować wywar mięsny z dodatkiem przyprawy rosołowej, ziela angielskiego i listków laurowych.
Dodać pokrojone warzywa (ziemniaki, marchew, pietruszkę, selera, pora) oraz fasolkę w całości (jeśli jest świeża, to poobcinać końce i przekroić na mniejsze kawałki).
Całość gotować do miękkości.
Śmietanę wymieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą.
Zupę posypać posiekaną zieleniną i doprawić do smaku.

 (*) Już wiele osób pytało mnie o prezentowane talerze. 
Zgadzam się, że są przepiękne i sprawiają, że proste potrawy wyglądają w nich wyjątkowo.
To tak jak z moją zupą... niby zwykła, a chce się ją zjeść.
Polecam Wam komplet obiadowy Ambition z serii Fala, który możecie nabyć na stronie www.kuchennepromocje.pl - klik.
Istnieje możliwość zakupu poszczególnych jego części na sztuki. 
Naprawdę polecam!