wtorek, 13 czerwca 2017

Jajka faszerowane ze szczypiorkiem i musztardą




Gotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach.
Te z majonezem do mnie nie przemawiają...
Za to faszerowane... lubię!
Tu przedstawiam Wam prostą i szybką propozycję, która jest naprawdę zaskakująco smaczna.  
I moja rada: użyjcie musztardy o wyrazistym smaku.

4 jajka
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy (polecam produkty Octim)
3-4 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz 
Opcjonalnie do dekoracji:
szczypiorek
papryka w płatkach/proszku

Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić na pół, a następnie delikatnie wyjąć żółtka.
Żółtka utrzeć z majonezem oraz musztardą i wymieszać ze szczypiorkiem.
Masę doprawić do smaku i wypełnić nią puste białka.
(Można użyć łyżeczki lub dekoratora do kremu.)
 Całość ozdobić według uznania.