niedziela, 30 kwietnia 2017

Deser z serka wiejskiego z ananasem i nutą kawy





Przepis autorski (mój).
Uwielbiacie proste desery, które zachwycają doskonałym smakiem?
Jeśli tak - to idealnie się składa, ponieważ ta propozycja jest przeeepyszna.
Niepozorny serek wiejski rewelacyjnie współgra z ananasem i delikatną nutą kawy.
Polecam!

150g serka wiejskiego
1 łyżeczka miodu (wg smaku)
4 herbatniki
 4-6 łyżeczek naparu z kawy (*)
2 krążki ananasa z puszki

Serek wiejski (gęsty ze śmietanką) wymieszać z miodem.
Na dnie szklanki szklanki równomiernie rozsypać 2 pokruszone herbatniki i skropić je 2-3 łyżeczkami kawy.
Kolejno ułożyć 1/2 porcji serka, krążek ananasa, pozostałe ciastka skropione zaparzoną kawą, serek i na końcu ponownie plaster ananasa.
Deser udekorować wg uznania i podawać bezpośrednio po przygotowaniu lub opcjonalnie dodatkowo schłodzony w lodówce.

(*) Użyłam kawy z palarni CoffeeNation.
Akurat zaparzyłam Blues Coffee, która smakuje i pachnie niezwykle kusząco.
Posiada łagodny i subtelny smak oraz lekko cytrusową nutę. 

Jeśli cenicie doskonały smak kawy zerknijcie na ofertę CoffeeNation - klik.
Palarnia oferuję też herbaty oraz czekoladę do picia.