środa, 18 stycznia 2017

Sałatka jajeczna z paluszkami surimi i ogórkiem konserwowym





Sałatka jest prosta, szybka i jednocześnie niezwykle pyyyszna.
Często gości na moim stole, tak samo jak jej pierwotna wersja, którą przedstawiłam tu - klik.
 Smak jajek i paluszków surimi - idealnie przełamuje ostrość szczypiorku, cebuli i dodatkowo ogórek.
Musicie spróbować takiego połączenia, bo naprawdę warto.
I moja dobra rada - zróbcie podwójną lub jeszcze większą porcję!

200g paluszków surimi
3 jajka 
2-3 ogórki konserwowe (użyłam kaszubskich - Dagoma)
1 cebula (mała)
1/2 pęczka szczypiorku
Dodatkowo:
majonez
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo.
Jajka, ogórki i paluszki surimi pokroić w kostkę, a cebulę i szczypiorek - drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.
Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem - najlepiej schłodzić w lodówce.