piątek, 2 grudnia 2016

Koktajl z soku z czerwonych buraków, jabłka i marchewki








Taki koktajl to wielka bomba witamin!
Nie tylko dodaje mnóstwa energii, ale także ładuje nasz organizm wieloma składnikami - ważnymi dla naszego organizmu!
Dużo mogłabym napisać o jego właściwościach, ale zrobię to tak w skrócie...
Sok z buraków m.in. pozytywnie wzmacnia układ odpornościowy, normuje ciśnienie krwi i korzystnie działa na pracę żołądka.
Jabłka i marchewka także odznaczają się wieloma pozytywami.
Przyznam, że uwielbiam smak tego koktajlu, który przyrządzam bardzo często.
Czasami mieszam go z jogurtem naturalnym.
Pycha!

(2 porcje)
250 ml soku z buraków (dobrej jakości; polecam Victoria Cymes)
1 jabłko (większe)
1 marchewka

Obraną marchewkę i jabłko (możecie ze skórką) umieścić w blenderze i zmiksować na gładką masę.
Następnie wlać sok z buraków i całość ponownie wymieszać - do połączenia się składników.
Można pić bezpośrednio po przygotowaniu lub przechowywać w lodówce.
(U mnie bez problemu stoi do 12-15h.)
Koktajl świetnie smakuję z jogurtem naturalnym.
(Dodaję 1 część jogurtu na 2 części koktajlu.)

Napoju nie doprawiam, a jago smak zależy od rodzaju użytych składników.


zBLOGowani.pl