poniedziałek, 12 września 2016

Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki






Roladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy.
Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują.
W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu.
U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu na bazie jogurtu - bądź majonezu.
To kolejny dowód na to, że "w prostocie siła".
Sami spróbujcie!

1 słoiczek szparagów marynowanych (użyłam z Dagomy)
plastry sera
plastry szynki
Dodatkowo:
szczypiorek do związywania
 
Szparagi należy odcedzić z zalewy.
Następnie na blacie ułożyć plaster sera, a na nim szynkę lub szynkę, ser i na brzegu dowolnej kombinacji  - jednego szparaga.
Całość zwinąć w roladę i związać szczypiorkiem.
W taki sam sposób postępować o wyczerpania się wszystkich składników.