sobota, 3 września 2016

Makaron z jajkiem, szczypiorkiem i prażoną cebulką



Tu nie prezentuję żadnego wielkiego przepisu, a jedynie propozycję na smaczny dodatek obiadowy lub szybkie danie w wersji solo.
Taki makaron może urozmaicić zwykły obiad lub też nadawać się na syte śniadanie.
Zresztą już o tym wspominałam tu: klik.

(2 porcje)
100g makaronu
2-3 jajka
szczypiorek
prażona cebulka
olej (ewentualnie masło)
sól, pieprz

Makaron ugotować (al dente) w osolonej wodzie i odcedzony przełożyć na patelnię z rozgrzanym tłuszczem.
Chwilkę podsmażyć.
Jajka dokładnie rozmieszać w osobnej miseczce.
Dodać prażoną cebulkę, posiekany szczypiorek i po wymieszaniu zalać makaron.

  Całość przemieszać i doprawić solą oraz pieprzem.
Danie podawać bezpośrednio po przygotowaniu.