sobota, 3 września 2016

Budyń z czekoladą na jogurcie

 

Przepis autorski (mój).
Budyń ma aksamitną konsystencję i doskonale smakuje na ciepło oraz po ostygnięciu.
To bardzo prosty deser, który dzięki jogurtowi ostał całkowicie odmieniony.
Spróbujcie.
 
(2-3 porcje)
1 opakowanie budyniu czekoladowego
350g jogurtu naturalnego (łagodnego)
150 ml mleka
2 łyżki cukru
20g czekolady gorzkiej (może być dowolna)

Budyń z cukrem wymieszać w zimnym mleku i przelać do garnuszka.
Podgrzewać do momentu gęstnienia (mieszać) i połączyć z jogurtem.
Po zagotowaniu odstawić z ognia.
Dodać startą czekoladę (odrobinę zostawić do posypania wierzchu).
Deser umieścić w pucharkach/miseczkach i udekorować wg uznania.