wtorek, 2 sierpnia 2016

Roladki z chleba tostowego z pasztetem





Kolejna wersja szybkiej i smacznej przekąski.
Dla przypomnienia: klik i na słodko - klik.
Takie roladki idealnie sprawdzą się nie tylko na śniadanie.
W sezonie grillowym to doskonały doskonały dodatek do potraw z rusztu.
 Najważniejsze, aby użyć pasztetu, który Wam smakuje!
Moje są rewelacyjne i zniknęły niezwykle szybo!
 Spróbujecie?

(10 sztuk)
  10 kromki chleba tostowego
180-200g pasztetu (u mnie - Spichlerz Rusiecki)
Do panierowania:
  2 jajka + 2 łyżki mleka
bułka tarta
Dodatkowo:
olej do głębokiego smażenia

Kromki chleba tostowego (*) należy rozwałkować.
Na każdym kawałku rozsmarować grubą warstwę pasztetu.
Chleb pozwijać w ruloniki, a następnie obtaczać w jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej (pamiętać też o bokach).
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron (do zarumienienia się).
Gotowe roladki odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 
 
(*) Jeśli skórka kruszy się podczas rolowania - należy ją odciąć tuż przed wałkowaniem.