niedziela, 21 sierpnia 2016

Napój jogurtowy z wodą kokosową i czekoladą (straciatella)




Przepis autorski (mój).
O wodzie kokosowej wspominałam już niejednokrotnie, więc żeby się nie powtarzać zerknijcie do innego przepisu - np. tu (klik).
Napój śmiało zaspokaja ochotę na "coś słodkiego", a przy tym dostarcza dla naszego organizmu - wiele cennych składników.
Jest pyszny, orzeźwiający i niezwykle prosty w przygotowaniu.
Spróbujcie, a przekonacie się jak uzależnia swoim aksamitnym i czekoladowo-kokosowym smakiem.
P.S. Ja od razu robię go więcej!

(2 porcje)
200g jogurtu naturalnego (najlepiej gęstego)
Dodatkowo: (*)
4 kostki czekolady 

Czekoladę zetrzeć na wiórki.
Jogurt połączyć z wodą kokosową i wymieszać z czekoladą - odrobinę pozostawić.
Napój przelać do szklaneczek i posypać resztą czekolady.

(*) Jeśli wolicie słodszy napój - to można dodać więcej czekolady, ewentualnie dosłodzić go miodem lub dowolnym syropem.