niedziela, 10 lipca 2016

Mus jogurtowy z crunchy i owocami



Deser jest pyszny i szybki w przygotowaniu.
Jego smak można dostosować do własnego gustu.
To od Was zależy jakiego jogurtu i owoców użyjecie.
Polecam!

(1-2 porcje)
250 ml jogurtu owocowego (dowolny smak)
100g crunchy (mogą być zwykłe płatki błyskawiczne lub pokruszone ciasteczka)
2 garście owoców (u mnie czereśnie i maliny) (*)
1 łyżeczka żelatyny

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować (do puszystości) z jogurtem.
(Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.)
Mus układać warstwowo i na przemiennie z płatkami.
Deser schłodzić w lodówce.

(*) Owoce dodać do musu, układać z crunchy lub obłożyć nimi wierzch.