środa, 4 maja 2016

Pasta jajeczna z koperkiem i prażoną cebulką


Przepis autorski (mój).
Pasta jest szybka i prosta w przygotowaniu.
W sama raz na smakowite śniadanko, ponieważ idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem.

 3 jajka
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka majonezu
2 łyżki masła
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka prażonej cebulki
1/2 łyżeczki curry
1/4 łyżeczki ostrej papryki
sól, pieprz


 Jajka ugotować na twardo i po obraniu - drobno posiekać.
Dodać majonez, musztardę, masło, zioła i przyprawy.
Całość dokładnie wymieszać i ewentualnie doprawić do smaku.
Pasta jajeczna najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.