czwartek, 12 maja 2016

Makaron z warzywami (na szybko)


 
Prosta propozycja na szybkie i smaczne danie, które świetnie smakuje w wersji solo oraz jako dodatek obiadowy - razem z mięsem.
 
100g makaronu chińskiego (nie z zupek, użyłam "Mie")
450g mieszanki warzywnej (brokuł, marchew, zielona fasolka szparagowa, kukurydza, czerwona papryka, kiełki fasoli mung)
imbir
papryka słodka i ostra
czosnek granulowany
suszona cebulka
kolendra
bazylia, natka pietruszki
sól, pieprz
olej

Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić warzywa.
Dodać przyprawy (ilość wg gustu) i dusić pod przykryciem około 20 minut.
W międzyczasie makaron zalać wrzątkiem z odrobiną soli.
Gdy zmięknie - odcedzić.
Przełożyć na patelnię, wymieszać i doprawić do smaku.