piątek, 15 kwietnia 2016

Szybka pizza na cieście francuskim (ser, pieczarki, salami, wędzona mozzarella, oliwki, sezam)




Przyznam się szczerze, że jakoś nie jestem mega miłośniczką pizzy.
Jak sama zrobię to zjem. Bardziej wolę dodatki niż samo ciasto...
Jednak moja rodzina uwielbia taką domową.
Jeśli miałabym wybierać rodzaj pizzy - to zawsze mnie skusi ta na cieście francuskim.
I do tego jest baaardzo szybka w przygotowaniu.
Poniżej podałam przykładowe dodatki, które Wy możecie zamienić na swoje ulubione.

1 płat gotowego ciasta francuskiego
passata pomidorowa
żółty ser
pieczarki
salami
wędzona mozzarella
pomidor
oliwki
szczypiorek
sezam
Dodatkowo:
ketchup

Ciasto francuskie posmarować passatą i obficie posypać startym serem.
Następnie ułożyć pozostałe dodatki (wg kolejności powyżej): pieczarki, plasterki salami, wędzoną mozzarellę (starłam na wiórki), plastry pomidora i oliwki.
Całość posypać posiekanym szczypiorkiem oraz sezamem.
Pizzę wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15-20 minut w 180 stopniach.