niedziela, 24 kwietnia 2016

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką, fetą i wędzonym boczkiem



Sałatka idealnie nadaję się do grillowanych potraw oraz sprawdzi się doskonale jako syta przekąska.
Może zastąpić nawet i obiad.

500g ziemniaków
1 pęczek rzodkiewki (duży)
150-200g wędzonego boczku
120g sera feta
1/2 pęczka koperku

Dodatkowo:
majonez

jogurt naturalny
czarnuszka (zamiast pieprzu)


Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Pokrojony boczek podsmażyć na patelni, a następnie dokładnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Rzodkiewkę pokroić w półplasterki, fetę w kostkę, a koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać z jogurtem i majonezem (proporcje i ilość wg uznania).
Sałatkę doprawić do smaku.
(Sól jest zbędna ze względu na smak fety i wędzonego boczku.)