wtorek, 12 kwietnia 2016

Sałatka jajeczna z paluszkami surimi





Sałatka jest prosta, szybka i jednocześnie niezwykle pyyyszna.
 Smak jajek i paluszków surimi - idealnie przełamuje ostrość szczypiorku oraz cebuli.
Musicie spróbować takiego połączenia, bo naprawdę warto.
Osobiście muszę robić podwójną, a czasami nawet i potrójną porcję, bo w moim domu sałatka strasznie szybko znika.

200g paluszków surimi
3 jajka
1 cebula (mała)
1/2 pęczka szczypiorku
Dodatkowo:
sól, pieprz

Jajka ugotować na twardo.
Jajka i paluszki surimi pokroić w kostkę, a cebulę i szczypiorek - drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.
Sałatkę doprawić do smaku i przed podaniem - najlepiej schłodzić w lodówce.