niedziela, 20 marca 2016

Twaróg z papryką, rzodkiewką i dodatkami (sałatka)



Sałatka - czy twaróg z dodatkami?
Bez różnicy jak to nazwiemy - smak pozostanie ten sam.
Smakowite połączenie sera, chrupiącej papryki, rzodkiewki i szczypiorku z cebulą, które idealnie łączy się ze świeżym pieczywem.
Sałatka/twaróg nadaje się również na dodatek obiadowy, ale dla mnie to pyszna przekąska w wersji solo.
 Ważne, aby papryka była kolorowa, wtedy całość nabiera wyrazu i wygląda apetyczniej.

200g białego sera
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 pomarańczowej/żółtej papryki
1/2 pęczka rzodkiewki
1/2 małej cebuli
1/2 pęczka szczypiorku
Dodatkowo:
oliwa z oliwek
sól pieprz
 
Twaróg delikatnie pokruszyć.
Paprykę, rzodkiewkę i cebulę drobno pokroić, a szczypiorek posiekać.
Wszystko razem wymieszać i połączyć z oliwą (wg gustu, aby sałatka nie była sucha).
Doprawić solą z pieprzem.
Przed spożyciem schłodzić w lodówce.