środa, 3 lutego 2016

Sałatka z ryżem i wędzonym łososiem




Przepis autorski (mój).
 Sałatka jest syta, bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu.
Łosoś świetnie łączy się z ryżem oraz pozostałymi składnikami.
Całość w smaku - jest zrównoważona i idealnie dopasowana.
Z podanych produktów wychodzi dość spora porcja.

250g ugotowanego ryżu (na sypko)
100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków)
1 jajko
1-2 ogórki konserwowe
1/2 puszki kukurydzy
Dodatkowo:
majonez + jogurt grecki/naturalny (w proporcji 1:1)
sól

Jajko ugotować na twardo i z ogórkami pokroić w kostkę.
Łososia rozdrobnić na mniejsze kawałki (wg gustu).
Wszystkie składniki wymieszać oraz połączyć z majonezem i jogurtem.
Sałatkę doprawić do smaku.
Najlepiej smakuje lekko schłodzona.