wtorek, 16 lutego 2016

Sałatka z makaronu ryżowego (z groszkiem i smażonymi pieczarkami)






 Zainspirowałam się sałatką z blogu: Bistro mama.
Ta niepozornie wyglądająca sałatka - znika w ekspresowym tempie.
Wersja sałatki jest uproszczona, ale mimo wszystko - przepyszna.

150g ugotowanego makaronu ryżowego
10 pieczarek (średnich)
1/2 puszki groszku
nasiona słonecznika/dyni (pominęłam)
Dodatkowo:
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Makaron (użyłam wstążek) ugotować wg przepisu.
Pieczarki drobno posiekać i przesmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
(Jeśli dodajemy pestki dyni/słonecznika - należy je uprzednio podprażyć.)
 Wszystkie składniki połączyć i wymieszać z majonezem.
(Majonezu nie powinno być zbyt wiele.)
Sałatkę doprawić i schłodzić w lodówce.