poniedziałek, 29 lutego 2016

Sałatka z makaronem ryżowym i kabanosami










Przepis autorski (mój).
Nie mam pojęcia - co mogę napisać o sałatce. 
 Zaraz po jej przygotowaniu - musiałam umyć miskę i ledwo zdążyłam zrobić zdjęcia.
Dobrze, że "załapałam się" na małą porcję.
Zniknęła bardzo szybko - co świadczy o tym, że jest pyszna!
Dodatkowym atutem jest fakt, iż sałatkę robi się bardzo prosto i szybko.

80g kabanosów (użyłam o smaku chorizo)
4-5 pieczarek
1 puszka kukurydzy (można dodać nieco mniej)
1 pęczek szczypiorku
Dodatkowo:
majonez
sól, pieprz

 Makaron ugotować (al dente) wg przepisu z opakowania i pozostawić od ostygnięcia.
Kukurydzę odcedzić z zalewy, ugotowane pieczarki i kabanosy - pokroić na mniejsze kawałki, a szczypiorek drobno posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem (2-3 łyżki).
Sałatkę doprawić do smaku.