poniedziałek, 21 grudnia 2015

Sosy Folwark - recenzja

http://folwark.com.pl/

Cieszę się, że miałam okazję zapoznać się z bogatą ofertą sosów marki Folwark.


Chyba nikogo nie muszę przekonywać, że dobrze doprawione danie jest jednym z elementów sukcesu kulinarnego.

Sosy Folwark to taka przysłowiowa kropka nad "i".
Bardzo wielka kropka...

Firma posiada bardzo ogromny wybór swoich produktów, więc każdy znajdzie dla siebie coś odpowiedniego.
 

Sosy idealnie łączą się z różnego typu potrawami i sądzę, że nie muszę zachwalać ich jakości - smak i skład mówi sam za siebie.

Szczerze - to rzadko kupuję gotowe sosy.
Przerażają mnie dodatki, które są w nich zawarte.
Jednak z czystym sumieniem mogę zaufać marce Folwark.
Wraz z moją rodziną - jesteśmy na Tak!

Pokrótce zaprezentuję Wam propozycję firmy Folwark, które miałam możliwość osobiście poznać:


 Skarb narodowej kuchni Danii w polskim wydaniu.
Gęsty majonezowy sos z warzywami (kapusta, ogórek, cebula) o lekkim smaku curry.
Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw.
Doskonale uzupełnia
paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa.
 


 Inspirowany kuchnią węgierską .
Ostry sos pomidorowy z dodatkiem papryki chilli, ze słodko-kwaśnym posmakiem.
Doskonale komponuje się z żółtym serem, parówkami i kanapkami.
 


Najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steka.
Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego.
Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy.
 


 Nie tylko do kuchni orientalnych.
Majonezowy sos o delikatnej konsystencji, któremu charakter nadają przyprawy: czosnek i zioła.
W duecie z sosem ostrym niezastąpiony do tortilli, kebaba, gyrosa, grillowanego mięsa.
Idealne dopełnienie nie tylko najbardziej popularnej potrawy świata: kebab-gyros ale również tortilli i grillowanego mięsa.
 

 Poniżej przedstawiam moje przykładowe przepisy z zastosowaniem sosów Folwark.

Z biegiem czasu będzie ich coraz więcej i więcej...